cordoba-andaluzia

Andaluzia

[dropcap type=”1″]D[/dropcap]escoperirea farmecului irezistibil al Andaluziei începe mereu de la Sevilla: oraşul operei Carmen, a flamencoului, cu cea mai frumoasă catedrală din ţară. Însă cea mai faimoasă regiune spaniolă, cu peisajul său de profund sud iberic îmbrăţişat de Mediterana, mângâiată de briza Atlanticului şi cu vârful la un pas de Africa, are alte perle de etalat.

Prima e Granada, oraşul de munte cu sânge caliente, cu acea fortăreaţă maură decorată ca o dantelă numită Alhambra, pe care toţi se opresc s-o viziteze. Apoi, rând pe rând, vin Cordoba cu cel mai pito­resc loc de cult din lume (o biserică-moschee care consacră cele două culte, islamic şi catolic) şi Malaga, al şaselea oraş ca mărime din Spania, punct de plecare pentru localităţile balneare de pe coastă, leagăn natal al celui mai mare pictor spaniol al secolului XX. Cum se ştie, aici s-a născut Pablo Picasso.

Cum vă deplasaţi: pentru circuitul în Andaluzia se recomandă închi­rierea unui automobil, în Granada se ajunge plecând din Sevilla pe A92 în circa 3 ore (260 de kilometri).

Cordoba pe A4 (144 de kilometri, mai puţin de 2 ore).

Malaga pe A92 şi A45 în două ore şi jumătate cu maşina (220 de kilo­metri, plecând tot din Sevilla).

Navigare rapidă: Sevilla / Granada / Cordoba / MalagaUnde dormiţi / Unde mâncaţi / Nightlife

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *