bergamo-italia

Bergamo, povestea a două orașe

Orașul Bergamo ar trebui sa fie o prioritate, nu doar o simplă escală pentru cei care vizitează Nordul Italiei

[dropcap type=”1″]S[/dropcap]ituat deasupra câmpiilor Lombardiei la poalele Alpilor, Bergamo are în continuare nu­meroși vizitatori. Străzile liniștite, pa­vate cu piatră, turnurile medievale, bi­sericile fascinante și piețele pitorești confirmă influența numeroșilor stă­pâni din trecut, în special a venețienilor, care au condus oraș din secolul XV până la sfârșitul secolului XVIII.

Orașul de jos, Citta Bassa, situat la poalele muntelui, este fața modernă a acestei așezări care evoluează într-un ritm accelerat. Ajunși în Citta Bassa și înainte de a o lua pe Via XX settembre, cunoscută de localnici ca „il sentierone”, până la Citta Alta sau de a face o oprire la Accademia Carrara, galeria de artă veche de 200 de ani, unde sunt expuse lucrări ale lui Botticelli, Bellini, Mantegna, Rafaello, Fra Angelico, Rubens și Clouet, trebuie să gustați câteva din preparatele speciale culinare din Bergamo.

citta-bassa-bergamo-italia
Citta Bassa – Bergamo – Italia

Pentru un prânz ușor, încercați un sandvici de pui. Dacă sunteți pregătiți pentru ceva mai substanțial alegeți specialitatea locală. Delicioasa polenta e osei este făcută din mălai fiert servit cu o pasăre vânat fiartă.

Există și o variantă dulce de polenta e osei făcută dintr-un fel de prăjitură biscuit umplută cu gem de caise și o cremă de alune în mijloc, acoperită cu cremă fondant galbenă ca să semene cu mămăliga și deco­rată cu o pasăre din marțipan.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *