cinque-terre-italia

Cinque Terre

Copaci acoperind munții până ce întâlnesc marea, sate mici înghețate într-un trecut fermecat

[dropcap type=”1″]A[/dropcap]cesta este locul ideal dacă vreți să gustați atmosfera unui film italian din anii ’50, în care copiii se joacă liberi în mici piețe fără să fie permanent vegheați de mamele lor, pentru că în majorita­tea zonelor din aceste sate nu e per­mis accesul mașinilor și până în anii 1960 aici se putea ajunge doar cu barca sau cu ajutorul măgarilor.

Fiți pregătiți să urcați pe drumuri în­guste, făcute de pași, mărginite de zi­duri acoperite cu flori și case ferme­cătoare. Viața pe această coastă a rămas cam aceeași timp de secole: pescari aducând prada zilnică cu băr­cile până la chei pentru că numai câ­teva ambarcațiuni încap în port în același timp, rufele flutură încă în vânt, agricultorii încă urcă scări ca să ajungă la viile cocoțate pe dealuri.

Cinque terre (Cinci Pământuri) este o fâșie izolată de pământ pe care se află cinci sate pe o porțiune a coastei ligurice la sud-est de Genova. Satele sunt tăiate în terasele dealurilor care coboară spre mare. Fiecare dintre cele cinci orașe (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore) reprezintă o destinație unică, cu o istorie bogată, cu frumuseți arhitectonice și naturale.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *