genova-italia

Genova

„ Splendida”. Un oraş-port frumos şi misterios

[dropcap type=”1″]G[/dropcap]enova, care se înalță pe uscat, dar cu faţa spre mare, este un oraş cu două feţe. Datorită amplasării sale şi calităţilor negustoreşti ale locuitorilor săi, Genova a fost întotdeauna o răscruce de drumuri şi cultură între Europa continentală şi cea mediteraneană. Este unul dintre cele mai importante şi mai atrăgătoare oraşe din Italia, fi­ind un port însemnat, un loc de înflo­rire a comerţului şi a schimburilor co­merciale, precum şi un oraş cu un important patrimoniu artistic. Vechiul centru medieval al Genovei este cel mai mare din Europa.

Hoinărind prin labirintul compli­cat de străzi, puteţi admira trecutul glorios al oraşului evidenţiat de bise­ricile romanice, palatele renascen­tiste şi clădirile baroce. Inima Genovei este Porto Antico (vechiul port), un loc cu o atmosferă magică. Fiind o zonă exclusiv pietonală cu faţa spre mare, este pivotul vieţii so­ciale şi culturale a oraşului, un ames­tec fascinant de arhitectură medie­vală şi modernă.

porto-antico-genova
Porto Antico – Genova

Redezvoltarea acestei părţi a oraşului a marcat 500 de ani de la descoperirea Americii de către Columb. Celebrul arhitect genovez Renzo Piano a modificat che­iurile transformând depozitele în muzee, magazine şi restaurante. Zona cheiului a fost în totalitate re­novată şi s-au creat pieţe şi prome­nade splendide.

Aici puteţi vizita Acvariul, Muzeul Galata Maritime sau puteţi lua Bigo, liftul panoramic, care vă oferă o privelişte spectacu­loasă asupra oraşului şi Mării Ligurice. Acvariul, cel mai mare din Europa, este un obiectiv obligatoriu pentru turiştii care au copii. Înăun­trul splendidei structuri care are forma unui vapor, veţi descoperi cin­cizeci de acvarii imense care refac o varietate de ecosisteme marine, inclusiv recifuri de corali din Marea Roşie şi lacurile din pădurea tropi­cală, care reprezintă habitatul a numeroase creaturi marine.

Zona portului îmbină o atmosferă boemă cu una mai luxoasă; veţi putea vedea astfel deopotrivă iahturi elegante, dar şi bărci de pescuit mai modeste.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *