grazzano-visconti

Grazzano Visconti

O localitate neo-medievală unde puteți avea parte de o atmosferă unică

„Noi, stăpânul Milanului și conte di Virtu, Vicar General Imperial, din dorința de a fi pe placul eminentului și mult iubitului Giovanni Anguisolla și a soției sale, Beatrice Visconti, le acordăm dreptul de a construi în deplină libertate o fortificație după bunul plac pe proprietatea lor, Grazzano, și în districtul nostru  Piacenza, fără să țină cont de anumite hotărâri sau porunci ale noastre emise împotriva acestui lucru. Acest document trebuie respectat cu strictețe. Drept mărturie am dat ordin ca acest document să fie redactat, înregistrat și validat cu sigiliul nostru.”

Pavia, 18 februarie 1395

Cu aceste rânduri adresate Beatricei Visconti, căsătorită cu un nobil din Piacenza, ducele Gian Galeazzo, puternicul său frate, i-a acordat permisiunea de a con­strui un castel care este în prezent cen­trul unui sat minunat, Grazzano Vis­conti. De îndată ce intrăm în Grazzano avem impresia că am pătruns în istorie. Reconstruit la începutul anilor 1900, de ducele Giuseppe Visconti di Modrone, fortăreața și clădirile dimprejur au intrat într-un proces de restaurare care i-a redat atmosfera medievală. Nimic nu a fost lăsat în voia sorții, fațadele de cărămidă au fost acoperite cu iederă agățătoare, micile curți interioare, bal­coanele din lemn, felinarele atârnate la colțuri ca să lumineze intrarea alcătuită dintr-un șir de arcade, toate creând un decor sugestiv.

grazzano-visconti
Grazzano Visconti

Întreaga construcție, inclusiv tur­nurile, a fost ridicată, terasele au fost împodobite cu creneluri ghibeline, iar turnul din colțul nord-estic, inițiat de formă cilindrică, a devenit tetra­gonal pentru a semăna cu cel nord-vestic. Această redefinire s-a operat și în privința mobilierului, în acest domeniu punându-și pecetea bunul gust al contelui.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *