orasul-hobitilor-interior

Hobbiton – sătucul hobbiților din Noua Zeelandă

Trilogia Stăpânul Inelelor este una dintre cele mai cunoscute și bine vândute povești ale epocii moderne. Cărți, filme, figurine și jocuri sunt cumpărate zilnic de mii de fani care își doresc să facă parte din universul lui J.R.R Tolkien.

stapanul-inelelor

Este cunoscut faptul că Stăpânul Inelelor a fost filmat aproape în totalitate în Noua Zeelandă, o țară insulară din Oceanul Pacific, a cărei frumusețe naturală a oferit decorul perfect pentru Pământul de Mijloc. Regizorul Peter Jackson și-a dorit o regiune liniștită, lipsită de agitație și, după ce a găsit-o, a declarat că ”această regiune este ca o bucățică din Anglia veche.”Astfel, la doar 10 km de Matamata, pe teritoriul unei ferme, se află una dintre cele mai populare destinații turistice, Hobbiton, sătucul hobiților din celebra serie a lui Tolkien.

orasul-hobitilor-noua-zeelanda

Deși, inițial, terenul a fost amenajat ca platou de filmare și nu ca destinație turistică, odată cu terminarea filmărilor s-a decis păstrarea decorurilor spre amuzamentul turiștilor. Vizuini, case ale hobbiților, grădini dar și animale întâmpină mii de turiști în fiecare zi.

orasul-hobitilor-4

Momentan în Hobbiton se găsesc 44 de căsuțe construite din cherestea. Deși acestea sunt goale și nu pot fi vizitate, micul sătuc pare a fi desprins dintr-o lume magică. O cafea la Shire’s Rest Cafe sau o vizită la Bag End, acolo unde a început călătoria lui Frodo și a lui Bilbo, sunt într-adevăr o experiență unică.

orasul-hobitilor-1

Hobbiton a avut un impact puternic asupra turismului din Noua Zeelandă și implicit a economiei. Localnicilor le-au fost oferite locuri de muncă în sătucul hobbiților pentru a avea grijă de grădini dar și de animalele care umblă libere.

orasul-hobitilor-5

Așadar, este posibil să călătoriți spre Pământul de Mijloc, în orice perioadă a anului deoarece Hobbiton se află într-o zonă cu un climat blând, fără schimbări bruște de temperatură. Tururile se organizează zilnic, dar este recomandat să vă rezervați din timp un loc.

stapanul-inelelor-gif
”Este un lucru periculos, Frodo, să ieși din casă. Pășești pe drum și, dacă nu ești sigur pe picioarele tale, nu ai de unde să știi unde vei ajunge.”

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *