insulele-borromeice

Insulele Borromeice

Frumuseți plutitoare pe ape albastre adânci

[dropcap type=”1″]O[/dropcap] destinație turistică unică și renumită pe plan mondial, Insulele Borromeice sunt un adevărat paradis populat de palmieri, lămâi și plante subtropicale, precum și de vile luxoase și palate în stil ba­roc. Situate în Lacul Maggiore, în apropiere de Stresa, insulele poartă numele unei familii lombarde, Borromeo, nobilă și bogată, care le-a dobândit în secolul XVI și le-a trans­format în ținutul elegant și maies­tuos pe care-l putem admira astăzi.

În amintirea tuturor mamelor

Isola Madre este cea mai mare din grup și poate cea mai caracteris­tică, datorită atmosferei sale încântă­toare și pașnice. La începutul Evului Mediu era cunoscută sub numele de Isola di San Vittore sau Isola Renata și făcea parte din sistemul de apărare al lacului. Din păcate, nu s-a mai păs­trat nimic din castelul care exista acolo odinioară și nici din baptisteriul și din capela San Vittore. Insula a fost dobândită în 1501 de contele Lancillot pentru familia Borromeo, care a ini­țiat transformarea sa și construirea vi­lei somptuoase și a grădinii botanice dimprejur. Aceasta este renumită pentru uimitoarea varietate de plante rare și flori exotice, care conferă locu­lui alura unei insule tropicale.

Este o adevărată plăcere să stră­bați această grădină botanică popu­lată de azalee, rododendroni, camelii, glicină, lămâi, portocali, mandarini, hi­biscus și ginkgo biloba. Mai mult, veți putea întâlni păuni, papagali și fazani care se plimbă liberi peste tot. Gră­dina botanică adăpostește de aseme­nea cel mai mare exemplar de Cupressus cashmeriana (conifer) din Europa, care are peste 200 de ani.

Înainte de a fi deschise publicului în 1978, încăperile vilei au fost mobi­late cu piese de mobilier, tablouri și tapiserii preluate din diferite reșe­dințe istorice de familie. Camera de primire găzduiește tablouri splendide aparținând unor pictori lombarzi im­portanți din secolul XVII, precum Stefano Danedi și Ercole Procaccini cel Tânăr, în timp ce în Camera Păpușilor există o colecție interesantă de păpuși franceze și germane din se­colul XIX. Trebuie să vedeți neapărat colecția de marionete și teatrele de păpuși datând din secolele XVII-XIX.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *