localizarea-intestinului-gros

Intestinul gros

[dropcap type=”1″]I[/dropcap]ntestinul gros reprezintă ultimul segment al intestinului, având o lungime de aproximativ 180 cm. Funcția sa principală în cadrul proce­sului digestiv se referă la extragerea apei și a sărurilor minerale din alimente. În plus, el pregătește și produsele reziduale ale procesu­lui digestiv pentru eliminarea ulterioară prin anus. Alimentele ce nu au fost digerate, de exemplu fibrele din plantele consumate, trebuie să fie eliminate din corp.

De-a lungul procesului digestiv, organismul a adăugat diver­se lichide, ce sunt acum din nou absorbite. De aceea, substanțele nedigerate se compactează cu ajutorul microorganismelor aflate în intes­tinul gros, transformându-se în materiale feca­le.

Intestinul gros se împarte în trei segmente: cecul, colonul și rectul.

Cecul formează primul fragment al intestinu­lui gros. iar rolul său este acela de a asigura că masa ce trebuie evacuată să nu se reîntoarcă în organism. Colonul, cel de-al doilea segment al intestinului gros este partea în care fecalele sunt depozitate până în momentul evacuării. Partea finală este reprezentată de rect, un canal mus­cular scurt care controlează faza eliminării materiilor fecale prin anus.

structura-intestinului-gros
Structura intestinului gros

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *