lacul-como

Lacul Como

Unul dintre cele mai pitorești și mai romantice locuri din Italia

“Cel mai măreț” lac, cum îl numea cândva Vergiliu datorită farmecului pe care îl are.

Lacul Como este ramura vestică a unui lac glacial în formă de Y răstur­nat, Lacul Lario, iar numele provine de la principalul oraș situat pe malul său: Como.

Romanticul Como — frumusețe eternă

Încă din epoca romanilor vizitatorii au admirat apele albastre și s-au bucu­rat de coastele împădurite ale lacului.

Datorită centrului atrăgător și a amplasării pitorești, orașul Como ne dezvăluie trecutul său artistic și isto­ric. Vestigii ale orașului roman pot fi încă identificate în orașul Como de astăzi: coloanele romane din calcar din porticul de la Volta Liceum, frag­mente din vechiul oraș și vestigii din Porta Praetoria.

Există de asemenea lucrări din epocile romanică, barocă, neoclasică și raționalistă. Catedrala din Como, Santa Maria Maggiore, îmbină ele­mente gotice și renascentiste pentru că a fost nevoie de aproape 400 de ani să fie desăvârșită. Principalele bi­serici romanice ale orașului sunt San Carpoforo și San Abbondio. Însă ora­șul Como nu se remarcă doar prin frumusețea arhitecturii sale.

De la în­ceputul secolului trecut, Como a în­cântat lumea cu minunatele sale crea­ții din mătase. Mătasea în felurite modele și culori este expusă în maga­zine mici care constituie principala atracție a centrului istoric alături de piețele pitorești și cafenele. De la Como puteți lua funicularul spre satul Brunate, cu 720 m mai sus de Como, pentru plimbări pe poteci și priveliști minunate asupra lacului și Alpilor.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *