orta-san-giulio-lacul-orta

Lacul Orta

Desfătarea perfectă

[dropcap type=”1″]L[/dropcap]acul Orta, care are o suprafață 18 km2 și o adâncime de 143 m, este o mică bijuterie a regiunii Piemont. Aproape uitat în comparație cu faima de care se bu­cură cele trei mari lacuri din nordul Italiei (Como, Maggiore și Garda), acest lac este totuși fermecător, dato­rită peisajului mirific, a fascinantei sale istorii și a bogăției de comori ar­tistice. Fără îndoială cel mai romantic lac din Italia, Lacul Orta a fost sursă de inspirație pentru poeți, scriitori și artiști plastici secole de-a rândul. Singura sa comună, Orta San Giulio, este un loc încântător cu străzi pie­truite înguste, vile elegante cu grădini pline de flori, biserici pitorești, o mică piață cu fața spre lac și o pri­mărie din secolul XVI.

Un paradis al tihnei, departe de haosul și viața stresantă a marilor orașe, Lacul Orta este situat în mijlocul unei naturi opulente: azalee, camelii și rododendroni, precum și palmieri, măslini și mimoze cresc în jurul lacului.

Colinele din împrejurimi sunt acoperite cu păduri de castani, stejari și mesteceni. Amatorii de drumeții vor găsi multe poteci care duc din orașe și sate până pe coline și munți.

Orta San Giulio, o așezare în care nu se circulă cu mașina, nu este un oraș turistic – majoritatea vizitatorilor vin din orașele și satele din îm­prejurimi pentru picnicuri în familie.

Via Olina, strada principală și pro­menada orașului, este paralelă cu ma­lul și este ticsită de mici buticuri și magazine cu obiecte de artă și mește­șugărești. Piazza Motta, piața cen­trală, are deschiderea spre mal și este dominată de Palazzotto sau Palazzo Comunita, primăria decorată cu fresce și cu loggia ei elegantă cu coloane.

Faceți o pauză și relaxați-vă într-una din nenumăratele cafenele care împânzesc piața și bucurați-vă de pri­veliștea uimitoare a insulei San Giulio — noaptea în special oferă o priveliște de neuitat datorită modului impresionant în care este iluminată, ceea ce-i conferă o atmosferă stranie.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *