lupul-romeo-8

Lupul Romeo: ambasadorul nobil al animalelor sălbatice

Este un lucru foarte bine cunoscut faptul că oamenilor le este frică de lupi. Crescuți încă de mici cu povești despre lupi fioroși (Scufița Roșie, Cei Trei Purceluși etc), oamenii au fost învățați să se teamă și să evite această specie de animale.  Aceste lucruri au devenit un stereotip iar oamenii nu realizează faptul că, din punct de vedere genetic, toți câinii sunt 99.98% lupi, acea diferență de 0.02 fiind singurul lucru care desparte lupii de ”verișorii” lor câini.

lupul-romeo-1

Dar nu toți sunt la fel. Lupul negru din imaginea de mai sus s-a decis să schimbe sălbăticia cu traiul printre oameni. Numelele lui este Romeo, iar în 2003 și-a făcut pentru prima dată aparția în orașul Juneau din Alaska. Nick Jonas a fost unul dintre primii locuitori ai orașului care l-au întâlnit pe Romeo și deși este un vânător cu o experiență de peste 20 ani, nu s-a speriat deloc atunci când lupul s-a împrietenit cu labradorul său.

lupul-romeo-2

Apoi, odată cu trecerea timpului, Romeo a început să apară prin oraș din ce în ce mai des și a reușit să cucereasca inimile oamenilor care, deși fuseseră reticenți la început (un lucru de înțeles având în vedere că Romeo era totuși un animal sălbatic) au început să înțeleagă faptul că Romeo nu își dorește altceva decât compania oamenilor.

lupul-romeo-4

Nu s-a pus niciodată problema ca Romeo să atace pe cineva, acesta doar jucându-se prin împrejurimi. În timp, a început chiar să se adapteze și să învețe obiceiurile prietenilor săi canini, alergând adesea cu ei și învățând chiar să facă aport.

lupul-romeo-7

Nick Jonas a fost atât de impresionat de povestea lui Romeo încât s-a decis să scrie o carte care surprinde perfect stereotipurile formate în jurul interacțiunii dintre oameni și lupi. Acesta a alocat spațiu în cartea sa și pentru a explica percepția diferită pe care băștinașii o au față de animale. Aceștia consideră că ”animalele sunt ființe magice, superioare omului.”

lupul-romeo-6

[quote_box_center]”Lupul ăsta a fost complet relaxat și indulgent încă de la început, ca și cum a căzut din ceruri,” a declarat Nick Jonas, un vânător cu o mare experiență.[/quote_box_center]

Romeo a trăit printre oameni timp de șase ani și a devenit un adevărat simbol al orașului Juneau. A murit în 2009 iar locuitorii au construit un monument în cinstea acestui prădător care a demonstrat că până și cele mai fioroase animale sunt capabile să iubească.

lupul-romeo-9
Pe această placă scrie: ”Romeo 2003-2009. Spiritul unui prieten al orașului Juneau, al lupului cel mare și negru, va trăi pentru totdeauna în aceste locuri.”

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *