mecanica-simtului-vizual

Mecanica simțului vizual

FOCALIZAREA IMAGINILOR

Capacitatea ochiului de a focaliza se datorează curburii cristalinului; acesta devine mai plat în cazul obiectelor situate la distanță și mai curbat în cazul obiectelor din apropiere.

Trei dimensiuni. Ochii sunt responsabili de cercetarea mărimii, formei și culorii obiec­telor pe care le vedem, precum și de calculul distanțelor din cadrul mediului nostru înconjurător. Cei doi ochi lucrează împreună și văd obiectele de la aceeași înălțime, însă din poziții distincte, deci dintr-un unghi ușor diferit. Atunci când imaginile care provin din amândoi ochii sunt transmise creierului, se creează o singură imagine, în care vedem obiectul așa cum este el în realitate: în trei dimensiuni. Această vedere în profunzime îi permite creierului să integreze imaginile din mediul înconjurător, deci să recu­noască planul pe care acestea se află și distanțele care există între ele.

UNGHIUL VIZUAL

Atunci când ceea ce văd ambii ochi se corelează în creier, se formează o imagine completă, pe care o putem vedea tridimensional.

ochii

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *