pisa-italia

Pisa

Oraşul oamenilor care călătoresc pe mare şi al turnurilor înclinate

Pisa este un oraş senin şi ferme­cător care va uimi pe fiecare vi­zitator prin spaţiile sale vaste, curgerea lină a râului Arno pe sub po­durile sale şi strălucirea soarelui de vară. Atunci când cerul este senin, din Pisa puteţi vedea maiestuosul lanţ al Alpilor Apuani şi renumitele cariere de marmură de Carrara, de unde pro­vine piatra albă folosită la construirea unora dintre cele mai importante clă­diri ale oraşului.

Datorită poziţiei sale geografice privilegiate, deschisă atât spre pământurile învecinate cât şi spre mare, încă din Antichitate Pisa a iniţiat negoţul cu locuri îndepărtate precum şi cu alte oraşe toscane şi a început să atragă oameni din diverse locuri. Dacă în trecutul său de aur oraşul era înţesat de numeroşi negus­tori şi marinari care veneau din tot fe­lul de ţări, în prezent Pisa este un oraş agreabil care atrage nu numai turişti din lumea întreagă, ci şi studenţi care vin din alte regiuni să studieze la re­numita sa universitate.

În Evul Mediu timpuriu, Pisa era un port comercial şi o puternică republică maritimă. În urma constantelor conflicte cu alte re­publici maritime, Genova, Veneţia şi Amalfi, pentru deţinerea controlului asupra Mării Mediterane, Pisa a deve­nit extrem de prosperă. Piazza dei Miracoli a fost construită în această perioadă de putere economică, poli­tică şi culturală.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *