portofino-italia

Portofino

Una dintre comorile de la Cinque Terre; nimeni nu pleacă de aici fără să se îndrăgostească de frumosul sat de pe malul mării.

[dropcap type=”1″]I[/dropcap]niţial un mic sat pescăresc fon­dat de romani, această bijuterie a coastei Mediteranei cu climatul său blând și privelişti marine specta­culoase s-a dovedit a fi un loc ideal pentru petrecerea verii pentru aristocraţia din nordul Europei la sfârşitul secolului XIX.

Aristocraţii au început să construiască aici vile somptuoase care sunt presărate pe dealurile îm­pădurite deasupra portului şi au dat tonul pentru ceea ce avea să devină una dintre cele mai exclusiviste şi elitiste staţiuni din Europa.

Din anii 1950, Portofino a devenit sinonim cu farmecul şi luxul şi a fost vizitat de staruri de cinema, impre­sari bogaţi şi oameni din „lumea bună” din întreaga lume.

Portofino are o poziţie idilică, se află pe un promontoriu stâncos, sus­pendat între albastrul intens al mării şi crestele muntoase din spate, este surprinzător de mic pentru un loc atât de renumit, portul nefiind mai mare decât un golfuleţ. Cu toate acestea, există suficient spaţiu pen­tru o uimitoare gamă de ambarca­ţiuni de la micile bărci de pescuit, fo­losite acum pentru a-i plimba pe turişti, până la iahturile luxoase cu echipaj.

Marea reflectă casele în cu­lori pastelate cu faţadele lor orna­mentate cu fresce situate de-a lungul ţărmului. La Piazzetta în faţa portului este înconjurată de cafenele şi res­taurante elegante şi cele mai celebre case de modă din lume au aici maga­zine pe Via Roma între două cheiuri.

la-piazzetta-portofino
La Piazzetta – Poertofino

Dar în Portofino sunt şi multe magazine unde se vând produse lu­crate de mână de localnici, precum caşmir, sandale şi bikini.

Din port puteţi face o plimbare pi­torească de circa 10 minute de-a lun­gul drumului plin de indicatoare din partea vestică a oraşului până la bise­rica San Giorgio, construită pe locul unui sanctuar pe care soldaţii romani l-au închinat zeului persan Mithras.

De acolo puteţi urca în continuare spre Castello Brown construit în seco­lul XVI pentru a-i alunga pe invadatori.

Montague Yeats Broen, consulul Genovei, a cumpărat în 1867 castelul abandonat şi l-a transformat într-o vilă, care a fost vândută în 1961 ora­şului Portofino.

Acesta are o splendidă grădină lu­xuriantă înconjurată cu ziduri, iar datorită amplasării sale oferă posibili­tatea de a admira privelişti spectacu­loase ale oraşului şi portului.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *