portret-jack-daniel

Povestea lui Jack Daniel

[dropcap type=”1″]Î[/dropcap]n septembrie este ziua omului responsabil pentru cel mai bun whiskey din lume, misteriosul domn Jasper Newton Daniel, Jack pentru prieteni. Nu știm exact când anume în septembrie – certificatul său de naștere a ars odată cu Judecătoria orășelului din Tennessee unde s-a născut și și-a pus pe picioare distileria – așa că, de câte ori veți avea ocazia în această lună, beți un pahar de Jack Daniel’s Old No 7. de Gentleman Jack sau de Single Barrel și pentru cei care ne-a lăsat moștenire nu doar rețeta, ci și pasiunea pentru whiskeyul bine făcut.

Au trecut mai bine de 140 de ani de când Jack, pe atunci un tânăr de 16 ani deja orfan de ambii părinți, și-a înregistrat distileria și a intrat în afaceri pe cont propriu. Și a avut succes. Bazându-se pe ambiția celui care vrea să devină cineva în viață și respectând cu sfințenie rețeta, a făcut din whiskeyul Old No.7 – același de fiecare dată, acum ca și atunci – cu a sa aromă distinctă, bine închegată, de fum din lemn de arțar și aprins la culoare precum chihlimbarul, cel mai popular whiskey într-o regiune în care până și preoții aveau distilerii.

Dincolo de pasiunea pentru lucrurile bine făcute, succesul whiskeyurilor produse de Jack Daniel are câteva ingrediente clare ce s-au păstrat neschimbate mai bine de un secol și jumătate. Înainte de toate un whiskey special începe cu o apă specială, iar apa din care sunt produse whiskeyurile Jack Daniel’s e o apă curată, rece și fără fier, ce izvorăște dintr-o peșteră săpată în calcar. Lipsită de fier, dar bogată în multe alte minerale apa filtrată de calcarul din Tennessee are o contribuție esențială la caracterul aparte al whiskeyurilor produse în distileria Jack Daniel’s. În caz că vă întrebați, da, fiecare picătură din whiskeyurile Jack Daniel’s savurate în mai bine de 140 de țări de pe glob e făcută cu apă din acest izvor. Dacă lucrurile ar sta altfel n-ar mai fi Jack Daniel’s.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *