sculptura-din-lemn-2

Sculpturile din lemn reciclat ale lui James Doran-Webb

James Doran-Webb este un sculptor britanic cunoscut pentru sculpturile sale din lemn. Însă ceea ce face ca opera sa să fie complet diferită este faptul că lemnul este reciclat, mai exact găsit pe plajă. Lemnul adus la mal de ape, este cu totul special deoarece valurile, prin puterea lor, reușesc să îl modeleze și să îi ofere o formă unică. Artistul a declarat că „acest tip de lemn este foarte plăcut la atingere și ușor de prelucrat.”

sculptura-din-lemn-4

Viziunea sculptorului asupra lucrurilor care ne înconjoară a fost influențată din copilărie. Părinții săi se ocupă cu antichitățile și, astfel, a fost învățat încă de mic să vadă potențialul lucrurilor pe care alți oameni le-ar putea considera nefolositoare.

Așadar, nu este o întâmplare faptul că artistul a ales să lucreze cu materiale reciclate. Influențele din copilărie dar și faptul că artistul dorește conservarea mediului înconjurător, sunt două dintre elementele care i-au marcat definitiv opera.

[quote_center]„Daca reușesc să fac chiar și o singură persoană să realizeze cât de importantă este natura pentru noi, eu sunt fericit. Cred cu tărie în nevoia noastră de a proteja mediul înconjurător pentru a putea să oferim generațiilor viitoare o șansă mai bună,” a declarat James Doran-Webb.[/quote_center]

sculptura-din-lemn-3

Însă, pentru a-și realiza operele de artă, sculptorul investește între 1000 și 3000 de ore de muncă, în funcție de forma și complexitatea lucrării, pentru a se asigura că toate piesele se îmbină.

Una dintre cele mai frumoase sculpturi ale sale este cea care înfățișează trei cai și care reușește să transmită multă putere și emoție. Piesele din lemn, puternic prelucrate de puterea valurilor, se unesc perfect, oferind sculpturii o fluiditate aparte. „Sper ca oamenii care se uită la cei trei cai galopând să se gândească la libertate, energie și spațiu și să își dorească, poate, să meargă în parc într-o zi de vară.”

cai-galopand-sculptura

Dragoni, păsări, cai și animale de toate felurile sunt create de mâinile artistului, aproape ca niște păsări Phoenix, renăscute din cenușă.

sculptura-din-lemn-1

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *