venetia-italia

Veneţia

Regina Adriaticii

[dropcap type=”1″]C[/dropcap]e altceva am putea spune despre Veneţia decât că a fost timp de secole o desti­naţie de vis mult lăudată. Acest loc spectaculos, o moştenire artistică şi culturală bogată, şi priveliştea unică fac din Veneţia un paradis pentru că­lători. Chiar şi pentru cei care nu au fost aici, este suficientă rostirea nu­melui său pentru a le aduce în minte imagini ale palatelor ce se oglindesc în canale, Rialto şi Ponte dei Sospiri, baluri mascate şi gondolieri în că­măşi de marinar.

Indiferent cât de multe fotografii sau filme aţi văzut, prima vizită la Veneţia va fi o experienţă tulburătoare.

Veneţia se află într-o lagună, pro­tejată de mare de o fâşie lungă de pă­mânt, Lido. Este alcătuită din peste o sută de insule mici, strânse laolaltă în jurul canalelor.

Acestea sunt legate printr-un nu­măr impresionant de poduri (peste patru sute). Deşi nu duce lipsă de monumente impresionante, oraşul însuşi oferă o adevărată privelişte: ul­timul oraş în care se merge pe jos, în care puteţi petrece ore întregi explo­rând străduţe misterioase, labirinturi nesfârşite de străzi dosnice şi de pieţe pustii. Oricât de mult v-aţi stră­dui, nu vă puteţi pierde şi veţi reuşi întotdeauna să ieşiţi la lumină.

Să cutreieri străzile şi canalele în­tortocheate, să stai pe o terasă cu o ceaşcă de cafea sau un pahar de vin şi să respiri atmosfera uluitoare a Canal Grande, care oraşului sunt experienţe care vi se vor întipări pentru totdeauna în minte.

canal-grande-venetia
Canal Grande – Venetia

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *