verona-italia

Verona

Orașul iubirii eterne și un paradis al operei în aer liber

[dropcap type=”1″]D[/dropcap]upă cum spunea Shakes­peare, „Nu există o altă lume dincolo de aste zi­duri”. Aceste cuvinte exprimă foarte bine impresia care îi șochează pe tu­riști atunci când trec de zidurile vechi care înconjoară orașul. Verona își da­torează popularitatea tragicei povești de iubire a lui Romeo și a Julietei.

Despre clădirea din secolul XIII situată la nr. 23 pe Via Cappello se crede că ar fi locuința familiei Capulet, puternica familie din Verona din care făcea parte Julieta. Turiștii se înghesuie să facă o fotografie roman­tică având ca fundal cel mai romantic balcon cel al Julietei.

balconul-julietei-verona
Balconul Julietei – Verona

Unii preferă varianta de bronz, iar scriitorii aflați printre ei lasă un semn al trecerii lor pe acolo scriind câteva fraze pe ceea ce a devenit cea mai mare pagină în aer liber scrisă vreo­dată despre iubire.

Pentru turiștii dornici de emoții muzicale, Verona oferă Arena. Un amfiteatru roman construit în seco­lul I d.Hr. din marmură roz extrasă din carierele din apropiere, acest tea­tru în aer liber este unul dintre cele mai impresionante monumente ar­heologice din Europa, unde în fie­care vară muzica readuce la viață pietrele vechi.

arena-din-verona
Arena din Verona

Nu sunt lupte de gladiatori, dar adeseori faraonii egipteni însuflețesc serile de vară sub cerul Veronei când se joacă Aida, una dintre cele mai apreciate opere a lui Verdi, care i-a fost comandată compozitorului pen­tru inaugurarea Canalului Suez în 1869. Întârziată din pricina războ­iului, această operă s-a bucurat de succes și faimă și datorită reprezen­tațiilor de la Verona.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *