langhe-italia

Viață agreabilă în Langhe

O combinație captivantă între priveliști uimitoare, mâncăruri delicioase și un vin de bună calitate

[dropcap type=”1″]L[/dropcap]anghe este un loc fermecător unde oameni perseverenți au lucrat pământul, au cultivat viță-de-vie nobilă și au căutat nepre­țuitele trufe secole de-a rândul. Trufa Albă (Tuber magnatum), ce nu poate fi cultivată, dar și cea mai căutată, crește în pădurile umede din Langhe, printre rădăcinile noduroase ale stejarilor, plopilor și sălciilor și tufișurile de aluni.

Se spune că cu cât este mai tare lemnul copacilor, cu atât este mai bun și mai intens par­fumul trufelor și savoarea lor. Așa în­cât câinii antrenați special să caute trufele (trifulau) sunt trimiși noaptea în căutarea acestui parfum pătrunză­tor, ușor lemnos și având un ușor iz de usturoi.

trufa-alba
Trufa Alba

Această regiune este una dintre cele mai importante producătoare de vinuri și locul de unde provin vinuri prestigioase precum Barolo, Barbaresco, Barbera, Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Dolcetto di Dogliani, Grignolino, Moscato d’Asti și Roero. Nimic nu e mai plăcut decât să-ți petreci o după-amiază urcând aceste dealuri împodobite cu vii, să admiri peisajul spectaculos și să te oprești să guști un pahar din fantasticul vin local în micile sate pitorești și în pivnițele prezente pretutindeni.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *